Cercador d'articles

Contacta amb nosaltres

Email Asociación Las AfuerasAquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Dimarts, 31 Gener 2023

Asociación Cultural Las Afueras
Email Asociación Las Afueras
info@lasafueras.info

La Comissió de Govern aprova el següent tram de la transformació de Cristóbal de Moura, a la banda Besòs

17/01/2021

Llum verda al projecte d’urbanització del tram comprès entre els carrers del Maresme i Josep Pla per continuar la reconversió de Cristóbal de Moura en un parc lineal on el verd i el vianant són protagonistes

S’hi invertirà 10,09M€, i es preveu que les obres comencin el gener de 2022 i s’acabin al cap de 14 mesos

Es renovaran 24.500 m2, dels quals més de 6.500 seran de verd nou, i es crearà un gran espai central amb zones d’estada i lleure i jocs infantils, dues voreres, un carril bici i un de serveis

El projecte també inclou la pacificació de dos carrers de l’entorn immediat: Puigcerdà, que esdevindrà un dels eixos verds del nou 22@, i Veneçuela

Serà la segona fase de la conversió de tot el carrer en una gran zona enjardinada d’1,27 quilòmetres i de fins a 32.000 m2 de verd que connectarà el parc del Centre del Poblenou, la rambla Prim i el parc del Besòs

 

Llum verda al projecte d’urbanització del tram comprès entre els carrers del Maresme i Josep Pla per continuar la reconversió de Cristóbal de Moura en un parc lineal on el verd i el vianant són protagonistes.

S’hi invertirà 10,09M€, i es preveu que les obres comencin el gener de 2022 i s’acabin al cap de 14 mesos. Es renovaran 24.500 m2, dels quals més de 6.500 seran de verd nou, i es crearà un gran espai central amb zones d’estada i lleure i jocs infantils, dues voreres, un carril bici i un de serveis.

El projecte també inclou la pacificació de dos carrers de l’entorn immediat: Puigcerdà, que esdevindrà un dels eixos verds del nou 22@, i Veneçuela. Serà la segona fase de la conversió de tot el carrer en una gran zona enjardinada d’1,27 quilòmetres i de fins a 32.000 m2 de verd que connectarà el parc del Centre del Poblenou, la rambla Prim i el parc del Besòs La transformació del carrer de Cristóbal de Moura en un nou eix verd de ciutat avança.

La Comissió de Govern ha aprovat inicialment el projecte d’urbanització de l’àmbit d’aquest vial comprès entre els carrers del Maresme i Josep Pla, al districte de Sant Martí. Es tracta de la segona fase del procés de remodelació integral de Cristòbal de Moura engegat per transformarlo en un parc lineal on el verd, el vianant i els espais de convivència siguin protagonistes.

El novembre passat es va estrenar el primer tram, entre els carrers de Fluvià i Provençals. Era el primer pas d’una actuació estratègica i un exemple del model urbà que està desenvolupant el Govern municipal per guanyar cada cop més espai públic per al veïnat, més inclusiu i amb més aire net. S’emmarca en la filosofia de la Superilla Barcelona, un salt d’escala en la millora de l’espai públic que arriba a tota la ciutat.

El carrer s’ubica a l’àmbit del 22@, on s’està desplegant un nou model que impulsa l’activitat econòmica i l’habitatge públic i que vol generar nous entorns urbans de qualitat i amb continuïtat. En són exemples la transformació de Pere IV, la rehabilitació de Ca l’Alier i la pacificació dels carrers del voltant. En aquest context, la reurbanització de Cristóbal de Moura pren gran rellevància.

Després de finalitzar la primera fase de la reurbanització, ara l’Ajuntament, a través de l’Institut Municipal d’Urbanisme (IMU), entoma la segona amb l’objectiu de continuar estenent-la per la banda Besòs. La previsió continuar la tramitació del projecte per aprovar-lo definitivament i poder iniciar les obres el gener de 2022 i acabar-les al cap de 14 mesos. El pressupost serà de 10,09M€ i també inclourà la pacificació dels carrers de Puigcerdà, entre Marroc i Pallars, i Veneçuela, entre Maresme i Josep Pla, a l’entorn immediat de Cristóbal de Moura. En total, es renovaran 24.500 m2, dels quals més de 6.500 seran de verd nou.

 

La secció que s’implantarà a Cristóbal de Moura seguirà el model de l’àmbit ja fet Fluvià-Provençals.

 

Es crearà un jardí lineal que maximitzarà l’espai per a vianants i reduirà la superfície destinada al pas de serveis i bombers. En concret, hi ha un gran espai verd central de 26 metres d’amplada, amb voreres de 3,5 metres a línia de façana, un carril bici a una banda i un carril de serveis i per als veïns a l’altra.

Així, es crearà un espai òptim per al gaudi veïnal, les activitats socials i el joc infantil. I es naturalitzarà el carrer amb la configuració d’un nou corredor verd que connectarà la natura urbana i potenciarà la presència d'espècies animals i vegetals. 

A més, s’instal·larà un sistema urbà de drenatge sostenible (SUDS) que permetrà aprofitar les aigües pluvials recollides dins el mateix àmbit per al rec amb aigua freàtica dels arbres i arbustos. Imatges del nou espai urbà del tram Fluvià-Provençals ja finalitzat i que s’implantarà igual a Maresme-Josep Pla.

Sumats als 3.500 m2 nous d’espai verd de l’àmbit ja finalitzat, quan es completi la segona fase d’obres se n’haurà creat un total de 10.000 m2. I s’haurà renovat 512 metres de carrer –262 del tram Maresme-Josep Pla i 250 de Fluvià-Provençals.

 

L’objectiu final és acabar transformant tot el carrer sencer i que esdevingui un gran eix de 1,27 quilòmetres de longitud que connectarà el parc del Centre del Poblenou, la rambla de Prim i el parc del Besòs.

 

En total, pot arribar a  suposar un guany d’uns 32.000 metres quadrats d’espai verd. Pacificació dels carrers de Puigcerdà i Veneçuela

Pacificació dels carrers de Puigcerdà i Veneçuela.

El projecte que s’ha aprovat ara també inclou la renovació i pacificació de dos carrers de l’entorn immediat de Cristóbal de Moura. Són els carrers de Veneçuela, entre Josep Pla i Maresme, i de Puigcerdà, entre Marroc i Pallars.

De fet, el carrer de Puigcerdà esdevindrà un dels eixos verds previstos en el nou planejament del 22@. En total, aquestes actuacions beneficiaran fins a sis illes, que en aquest àmbit prenen la forma de la malla Eixample. Se seguirà el mateix model d’urbanització iniciat a l’entorn de Ca l’Alier. Així, la gran majoria de l’espai es destinarà al vianant i al verd, i hi haurà un sol carril de circulació per al trànsit local de veïns i veïnes.

 

 Declaracions de Janet Sanz Vídeo, mp4

 

Informació extreta de la web de l'Ajuntament de Barcelona.

Utilitzem cookies
Maximiliano Martos Martos, en endavant ASOCIACIÓN CULTURAL LAS AFUERAS, utilitza “COOKIES” per garantir el correcte funcionament del nostre portal web, millorant la seguretat, per obtenir una eficàcia i una personalització superiors, per recollir dades estadístiques i per mostrar-li publicitat rellevant. Premi el botó "ACCEPTAR" per autoritzar-ne el seu ús, “REBUTJAR” per a rebutjar-les, o “MÉS INFORMACIÓ” per consultar les cookies que utilitza la pàgina. En cas de rebutjar-les, ASOCIACIÓN CULTURAL LAS AFUERAS no pot garantir la plena funcionalitat de la pàgina. Pot obtenir més informació a la nostra POLÍTICA DE COOKIES a peu de pàgina.